nieuws

Bouwfoto van de Dag: Zonnepanelen in driehoeksvorm

bouwbreed Premium

Bouwfoto van de Dag: Zonnepanelen in driehoeksvorm

Op het terrein van de nieuwbouw van energieproeftuin EnTranCe in Groningen staan verticaal gemonteerde zonnepanelen opgesteld in driehoeksvorm.

Ze zijn getest voor de nieuwbouw van Energy Academy Europe, die even verder op de Zernikecampus wordt gebouwd. Op dit dak worden circa drieduizend zonnepanelen op 133 waaiervormige zonnepaneelondersteuners gemonteerd. De speciale, deels verticale opbouw van het gebouw zorgt ervoor dat naast de zonnepanelen grote glasvlakken mogelijk zijn. Daardoor kan veel daglicht in het gebouw komen en is minder kunstlicht nodig. In totaal brengen ze straks circa 300.000 kilowattuur op. Het gebouw zelf is zeer energie-efficiënt en zal zoveel mogelijk in zijn eigen stroomvoorziening voorzien.

Reageer op dit artikel