nieuws

Bouwfoto van de Dag: Van industrieel naar klimaatneutraal

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Van industrieel naar klimaatneutraal

Vanuit de lucht zijn nu slechts patronen in de grond zichtbaar, maar over een paar jaar staat hier een 100 procent klimaatneutrale kleinschalige wijk.

Hier is Amsterdam-West, in het IJ voor het noordelijke deel van de Spaarndammerbuurt. De patronen ontstaan door het droogleggen van de haven. Deze grond wordt later weer deels uitgegraven waardoor eilanden ontstaan. Het project is onderdeel van het gemeentelijk beleid de industriële IJ-oevers opnieuw in te richten. De woningen worden niet hoger dan vier lagen.

Soeters van Eldonk Architecten tekende voor het ontwerp naar oud-Amsterdams uiterlijk en gaf elk eiland een eigen thema. Agentschap.nl en het voormalige ministerie van VROM riepen Houthaven uit tot ‘Excellent gebied’.

Reageer op dit artikel