nieuws

Boete Cofely voor onjuist verwijderen van asbest

bouwbreed Premium

Boete Cofely voor onjuist verwijderen van asbest

Cofely Zuid Nederland uit Arnhem heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 126.000 euro. Het bedrijf heeft in september vorig jaar in Velp op onjuiste wijze asbesthoudende materialen verwijderd, meldt de inspectie.

“Bovendien was het bedrijf niet in het bezit van het certificaat om asbest te mogen verwijderen.” Van Cofely had volgens de inspectie mogen worden verwacht dat het bedrijf zich op de hoogte had gesteld van de aanwezigheid van asbest, omdat het een ketelhuis van voor 1994 was.

Het bedrijf heeft ook een waarschuwing gekregen. Als Cofely dezelfde of een soortgelijke overtreding maakt, kunnen de werkzaamheden van de onderneming gedurende langere tijd worden stilgelegd.

Reageer op dit artikel