nieuws

Windmolen: geen effect op prijs huis

bouwbreed Premium

Windmolen: geen effect op prijs huis

De prijs van een woning wordt nauwelijks beïnvloed door windturbines in een straal van 2 kilometer.

Dat benadrukt minister Kamp (economische zaken) in reactie op zorgen van de PVV. Kamp houdt dan ook vast aan de planschaderegelingen die op dit moment gelden voor projecten met windenergie. Uit een rapport van het Tinbergen Instituut bleek eerder al dat de prijs van een woning die in de buurt van een windmolen staat, gemiddeld 1,4 tot 2,3 procent lager is dan een vergelijkbare woning zonder turbine in de buurt. Om tot die conclusie te komen, onderzocht het instituut de transacties van 80.000 woningen die tussen 1985 en 2011 plaatshadden. De Tweede Kamer vergadert woensdag over windturbines op zee.

Reageer op dit artikel