nieuws

Verzoening Bouwend Nederland en Aannemersfederatie

bouwbreed Premium

Verzoening Bouwend Nederland en Aannemersfederatie

De breuk tussen Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie (AFNL) inzake de bouw-cao is gelijmd. Bij de komende onderhandelingen trekken de werkgeversorganisaties weer samen op.

AFNL-onderhandelaar Gijs Buijs bevestigt dat de onenigheid “in het belang van de sector is uitgesproken”. Hij noemt dat goed nieuws. “Want wij willen natuurlijk gewoon meepraten over de cao. Het proces is even verstoord geweest, maar we gaan nu weer gezamenlijk de schouders er onder zetten.”

De AFNL stapte vorige maand uit de werkgeversdelegatie omdat ze van Bouwend Nederland niet mocht aanschuiven bij het informele cao-overleg, dat achter de schermen plaatsvindt.

“In feite wordt er nu geen informeel overleg meer gevoerd. Dus dat probleem speelt niet meer”, benadrukt Buijs.

Aanstaande woensdag onderhandelen werkgevers en vakbonden voor het eerst weer officieel, sinds eind vorig jaar. In januari besloten cao-partijen dat verder praten nog wel zin heeft, ook al liggen de standpunten over hoe de bouw-cao gemoderniseerd moet worden, zeer ver uit elkaar.

Buijs verwacht woensdag niet meteen vuurwerk. “Nee, het is een gecompliceerd dossier. We willen een hoop veranderen, dat kost tijd.”

Reageer op dit artikel