nieuws

Verdubbeling aanvragen Energiebespaarfonds

bouwbreed

Verdubbeling aanvragen Energiebespaarfonds

Na een matige start lijkt het Energiebespaarfonds van minister Blok eindelijk aan te slaan. Het SVn, de uitvoeringsorganisatie van het fonds, neemt een sterk stijgende trend weer. “Vergeleken met een vergelijkbare periode vorig jaar is het aantal aanvragen dit jaar verdubbeld,” laat een woordvoerder weten. 


In 2014 maakte minister Blok 850 huishoudens blij met een relatief goedkope lening. Het ging om een totaalbedrag van 10 miljoen euro. De teller staat dit jaar ‘al’ op 400 aanvragen die samen goed zijn voor een bedrag van 4,2 miljoen euro.

“Dat is tot half maart”, benadrukt de zegsman. “We denken dat we de stijgende lijn te pakken hebben en dat die ook structureel van aard is.” Het SVn geeft een aantal verklaringen voor de toenemende interesse: “Het is moeilijk te zeggen, maar wij denken dat het gratis energielabelverhaal een rol speelt. Bovendien zijn verschillende partijen actief bezig met het fonds dat verder ook gewoon tijd nodig had om te landen.”

Consumenten die hun woningen vergroenen met een Energiebesparingslening investeren vooral in isolatie en hoogrendementsglas.

Voor zonnecellen is het animo een stuk lager. De voorwaarden daarvoor zijn echter kort geleden veranderd. Eerst mocht iemand maximaal 50 procent van de lening spenderen aan zonnecellen. Nu is dat 75 procent.

De bodem van de pot is overigens nog lang niet in zicht. In totaal zit er namelijk 300 miljoen euro in.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels