nieuws

Smartphone regelt schakelklok in

bouwbreed Premium

Smartphone regelt schakelklok in

Finder Relais Nederland uit Amsterdam introduceert twee nieuwe versies van de Serie 12 tijdschakelklokken.

Die zijn ‘smart’ te programmeren met Android smartphones waar een Near Field Communication-chip in zit en de App Finder Toolbox die gratis is te downloaden via Google play. Daarna kan een bestaand schakelprogramma worden gelezen. Het programma wordt ook weer op de telefoon opgeslagen. Finder verwacht binnenkort hetzelfde te kunnen doen met iPhones.

Voor het programmeren moet de telefoon tegen de tijdschakelaar worden gehouden om de gegevens over te brengen. De klokken van het type 12.51 hebben vaste schakeltijden. Het type 12.81 heeft astronomische schakeltijden. Beide schakelklokken zijn ook conventioneel te programmeren met een joystick.

Reageer op dit artikel