nieuws

‘Nattevingerlabel’ bekoort EU niet

bouwbreed Premium

Het Nederlandse energielabel voldoet niet aan Europese regels. Een gang naar de Europese rechter behoort zeker tot de mogelijkheden, laat Eurocommissaris Arias Cañete GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout weten in antwoord op vragen.

Daaruit blijkt dat de Commissie twee ingebrekestellingsprocedures heeft lopen. Het ging om de implementatie van de richtlijn over de energieprestatie van gebouwen (EPBD). In eerste instantie gaat het om een opinie waarop Nederland heeft gereageerd met diverse stukken wet- en regelgeving, onder andere het ‘nattevingerlabel’.

De Commissie vond dat duidelijk onvoldoende, zo blijkt uit de antwoorden van Cañete. “De implementatie van de EPBD in Nederland is daarom onderwerp van nader onderzoek. Als Nederland zijn verplichtingen niet is nagekomen, dan overweegt de Commissie verdere stappen.” Dat zal dan eerst een met redenen omkleed advies zijn. Als Nederland dat niet opvolgt, dan mag de rechter zich erover buigen.

Reageer op dit artikel