nieuws

Mkb bespaart op elektrarekening met VoltSaver

bouwbreed Premium

Mkb bespaart op elektrarekening met VoltSaver

Het midden- en kleinbedrijf kan 8 tot 15 procent besparen op de elektrarekening met de VoltSaver Medium. Het toestel van VoltSaver uit Den Haag komt in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

De VoltSaver Medium is een gestandaardiseerd product dat speciaal is ontwikkeld voor gebruikers met een kleinzakelijke energieaansluiting. Er zijn vijf typen met de aansluitwaarden 3 keer 25, 3 keer 35, 3 keer 50, 3 keer 63 en 3 keer 80 ampère. Afhankelijk van de situatie en het huidige verbruik bedraagt de investering tussen de 1250 en 4000 euro, exclusief BTW. De terugverdientijd ligt volgens de leverancier tussen de twee en vijf jaar.

De VoltSaver Medium is ongeveer zo groot als een pc-kast en kan in een bestaande meterkast of technische ruimte worden geplaatst. Het apparaat is geschikt voor onder meer bedrijfspanden met een spanning van 225 volt of hoger. Het toestel rendeert bij een jaarlijks verbruik vanaf 25.000 kilowatt.

De VoltSaver Medium wordt direct na de elektrameter geplaatst. De inkomende spanning van 230 volt wordt verlaagd met een spaartransformator. Machines ondervinden doorgaans geen hinder van de verlaging. In specifieke gevallen moet een toestel opnieuw worden ingeregeld. Dat kan onder meer het geval zijn met airco’s waarvan de ventilator door de lagere spanning minder lucht verplaatst. Mede door de lagere spanning gaan de aangesloten apparaten langer mee.

Reageer op dit artikel