nieuws

‘Minister Blok laat consument vallen’

bouwbreed

‘Minister Blok laat consument vallen’

“Minister Blok laat de consument in de steek.” Dat zegt Henk Klein Poelhuis, voorzitter van de Aannemersfederatie in een interview met Cobouw. Klein Poelhuis doet zijn uitspraken in het kader van de Wet kwaliteitsborging bouw.

Na anderhalf jaar voorbereiding verraste Blok vriend en vijand, toen hij bekendmaakte dat hij gaat beginnen met de seriematige woningbouw. Bouwend Nederland heeft daar altijd voor gepleit, maar tal van andere brancheorganisaties begrijpen helemaal niets van deze koerswijziging. Bloks ‘afslag’ zou kleine aannemers op achterstand zetten en bovendien opzadelen met hogere bouwleges. Klein Poelhuis: “Het is me duidelijk geworden dat het hier niet gaat om een betere bouwkwaliteit voor de consument, maar dat de politiek er iets doorheen probeert te jassen.”

Lees meer in het interview met Henk Klein Poelhuis: ‘We zijn het imago van prutssector zat’

Reageer op dit artikel