nieuws

Ingenieursprijs naar Allard van Hoeken

bouwbreed Premium

Ingenieursprijs naar Allard van Hoeken

Allard van Hoeken (45, Delft) is ingenieur van het jaar. Hij won de eerste Prins Friso Ingenieursprijs vanwege zijn authenticiteit en het doorzettingsvermogen om alternatieve energievormen tot een succes te maken.

Van Hoeken is bij Bluewater verantwoordelijk voor de drijvende getijdenenergieopwekker. Containers worden daarbij ingezet als platform. Een prototype wordt binnenkort getest bij Texel. De publieksprijs van beroepsorganisatie KIVI ging naar Gijs van der Boomen (50, Wageningen). De directeur van KuiperCompagnons is de bedenker van Sea Spring Cities, een manier om onderzeese zoetwaterbronnen toegankelijk te maken. De Amsterdamse stadskas Ambrium, van Benthem Crouwel en bureau Nelissen, werd aangewezen als vernufteling van het jaar.

Reageer op dit artikel