nieuws

Groningen legt zich neer bij nederlaag over Blauwestad

bouwbreed Premium

De provincie Groningen schikt zich in het verlies in een rechtszaak tegen onder meer Ballast Nedam en BAM over de Blauwestad. Zij gaat niet in beroep tegen een vonnis van de Groningse rechtbank.

De al jaren slepende ruzie ging over de verkoop van in totaal 200 kavels in de Blauwestad aan de bouwers. De provincie had dat geëist toen de bouwers besloten om uit de Ontwikkelingsmaatschappij Blauwe Stad (OBS) te stappen. Dat gebeurde op een moment dat de bouwcrisis al bezig was en de ontwikkeling bijna stil lag.

In de uittredingsovereenkomst had de provincie opgenomen dat beide bouwers ieder 100 kavels zouden afnemen en eind 2011 moesten betalen. Dat is niet gebeurd waarop de provincie een rechtszaak heeft aangespannen die eind vorig jaar is afgerond met een vonnis waarin de provincie in het ongelijk is gesteld. Volgens de bouwers had de provincie de kavelverkopen eenzijdig opgelegd. De rechters waren het met de bouwers eens. Daar komt bij dat de provincie zelf ook al had laten blijken twijfels te hebben over de haalbaarheid van de claim.

Reageer op dit artikel