nieuws

GDF Suez start met bouw van twee zonneparken

bouwbreed

GDF Suez start dit voorjaar met de bouw van twee zonneparken. Op het terrein van energiecentrales in Nijmegen en Zwolle worden in totaal 7500 zonnepanelen geplaatst.

De ervaring die wordt opgedaan bij de bouw wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een reeks van zonneparken de komende jaren. De plannen passen volgens het concern bij “de ambitie om de leider van de energietransitie in Europa te zijn”.

De bouw van het zonnepark in Nijmegen start dit voorjaar, waarna het park in de zomer in gebruik wordt genomen. Medio juni start de bouw van het park in Zwolle, dat later dit jaar wordt opgeleverd. De zonneparken hebben een vermogen van bijna 2 megawatt en zouden voldoende elektriciteit leveren voor zo’n vijfhonderd huishoudens.

Reageer op dit artikel