nieuws

Fiod spoort fraude met Chinese pv-panelen op

bouwbreed Premium

Fiod spoort fraude met Chinese pv-panelen op

De Fiod heeft donderdag onder leiding van het Functioneel Parket op diverse locaties in Friesland doorzoekingen verricht in een onderzoek naar ontduiking van invoerheffingen bij de invoer van zonnepanelen uit China.

De verdenking is dat een importeur uit Friesland zonnepanelen ontvangt uit China met een omleiding via Maleisië en Taiwan. De panelen zouden in de havens van Taiwan en Maleisië zijn overgeladen en voorzien van stickers, vrachtbrieven, facturen en oorsprongs-certificaten.

De Chinese fabrikant heeft vermoedelijk geen overeenkomst gesloten met de Europese Unie, dus zou een invoerheffing van 65 procent betaald moeten worden. In deze zaak zou het gaan om bijna 1,2 miljoen euro aan niet betaalde invoerheffing.

Reageer op dit artikel