nieuws

Drenthe sluit akkoord energie met corporaties

bouwbreed

Drenthe sluit akkoord energie met corporaties

Drentse woningcorporaties en de provincie Drenthe zetten zich de komende vijf jaar opnieuw samen in voor vermindering van het energiegebruik en een verdere besparing van de CO2-uitstoot in huurwoningen.

In het Energieconvenant Drenthe 2015-2020 stellen Actium, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, woningstichting De Volmacht, Woonconcept en Woonservice zich vier doelen: bewust omgaan met het gebruik van (schaarse) grondstoffen, energiekwaliteit van woningen in beeld brengen en verder verbeteren, verhogen van kennis en bewustwording bij bewoners en beheersbare woonlasten. De provincie zorgt voor regie op de uitvoering en monitoring van het energieverbruik.

Een eerder convenant heeft geleid tot 8 procent minder energieverbruik en een vermindering van de uitstoot van CO2 met 8,5 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels