nieuws

‘Doorwin liet onbetaald overwerken’

bouwbreed Premium

Vianen Kozijntechniek, dat afgelopen week failliet verklaard werd, liet werknemers onbetaald overwerken. Dat meldt FNV Bouw.

De vakbond was net een onderzoek gestart naar onbetaald overwerk bij de Doorwin-dochter. “Het faillissement van Doorwin is weer een duidelijk voorbeeld dat dergelijke maatregelen geen goede oplossing bieden om economische tegenvallers op te vangen”, zegt bestuurder Fedde Boonstra. “Het verstoort alleen maar de markt. Dat is nu voorbij, maar intussen zijn wel 120 mensen hun baan kwijt.”

Boonstra is blij dat Douma Deuren, Kegro Deuren en Van Bruchem Deurenfabriek wel doorgaan. “Daarmee blijft de werkgelegenheid in Groesbeek behouden.” De vakbondsman wil op korte termijn een gesprek met de curator voeren “over de ontwikkelingen”.

Reageer op dit artikel