nieuws

Doorwin failliet; deurenbedrijven gaan samen verder

bouwbreed

Doorwin failliet; deurenbedrijven gaan samen verder

Vianen Kozijnen, Tinga Deuren en Ramen en de holding Doorwin zijn failliet verklaard.

Douma Deuren, Kegro Deuren en Van Bruchem Deurenfabriek zijn niet bankroet en gaan als deurengroep verder.

Dat meldt curator Geurt te Biesebeek van Aben & Slag Advocaten. “Enkele verlieslatende jaren hebben ertoe geleid dat het eigen faillissement is aangevraagd”, aldus Te Biesebeek in een schriftelijke verklaring. Afgelopen dinsdag werd het faillissement uigesproken. Bij Vianen Kozijntechniek zijn ongeveer 75 personeelsleden werkzaam. Tinga Deuren en Ramen heeft ongeveer 45 mensen in dienst.

De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

Built4U, de renovatiemethode waarbij in vijf dagen door een prefab schil bestaande woningen energieneutraal worden gemaakt, gaat verder zonder Doorwin. “Built4U is niet afhankelijk van één partij voor het voortbestaan van de renovatiemethode”, melden Kingspan Unidek, Zehnder en adviseurs Trecodome, The Source Group en Van Aken Architecten in een gezamenlijk bericht. “Wij zijn inmiddels in gesprek met mogelijke leveranciers voor de materialen waarvoor Doorwin haar bijdrage leverde.”

Reageer op dit artikel