nieuws

Dag van de Bouw nog niet populair

bouwbreed

Dag van de Bouw nog niet populair

Het aantal aanmeldingen voor de Dag van de Bouw loopt wat achter. Bouwend Nederland verwacht dat dit jaar zeker 100 tot 150 projecten meedoen. Vorig jaar opende nog 175 projecten hun deuren.

Inmiddels zijn zo’n 69 projecten aangemeld, zegt projectcoördinatie Diny Bij de Vaate. Volgens haar is er geen reden tot zorg. “Meestal melden lidbedrijven hun projecten pas op het allerlaatste moment aan.”

Vorig jaar opende 175 projecten hun deuren, 55 minder dan een jaar eerder. Uiteindelijk zal het aantal projecten iets onder vorig jaar uitkomen, is de verwachting. “Dat komt deels doordat er gewoon wat minder projecten zijn”, erkent Bouwend Nederland-woordvoerder Theo Scholte. Al is er volgens hem ook iets anders aan de hand. “De Dag van de Bouw wordt dit jaar op zaterdag 13 juni gehouden, twee weken later dan normaal. In de beleving zit je dan in de maand erop. Wellicht dat bouwbedrijven hun projecten daarom wat later aanmelden.”

Tijdens de Dag van de Bouw, die dit jaar voor de tiende keer georganiseerd wordt, kunnen bezoekers gratis een kijkje nemen bij uitleenlopende bouwprojecten. Volgens Bouwend Nederland is de open dag een kans om jongeren warm te maken voor een carrière in de bouwwereld. Bij de Vaate: “Het is ook een kans om aan omgevingscommunicatie te doen. En je hebt natuurlijk een ontzettend leuke dag.”

In principe mogen alle projecten meedoen. “Er moet wel gebouwd worden”, zegt Scholte. “Het is wel belangrijk dat er iets te zien en te beleven is.” Een groot deel van de werken die vorig jaar de deuren openden, doet dit jaar niet mee. Meestal omdat het werk inmiddels is afgerond. De Noord-Zuidlijn, vorig jaar het best bezochte project, doet wel weer mee. “Het zal wel iets minder grootschalig worden”, zegt Michiel Jonker, woordvoerder van de Dienst Noord-Zuidlijn. “De afbouw is in volle gang. Daarom is het lastig om overal mensen toe te laten. Een tunnelwandeling zit er dit jaar bijvoorbeeld niet in.”

De inschrijving sluit 20 mei. Deelname is kosteloos, maar voorbehouden aan leden van Bouwend Nederland.

Reageer op dit artikel