nieuws

Carrière: ‘Gemotiveerde medewerkers zorgen voor tevreden klanten’

bouwbreed

Carrière: ‘Gemotiveerde medewerkers zorgen voor tevreden klanten’

Kone Nederland heeft Harold Bussing (43) benoemd tot algemeen directeur. Bussing begon zijn loopbaan bij de leverancier van liften en roltrappen in 2004. Hij vervulde de afgelopen jaren verschillende directiefuncties, waaronder die van directeur Nieuwbouw bij Kone Duitsland.

Vanwaar deze overstap?

“Hiervoor heb ik een aantal jaren in Duitsland gewerkt. We hebben veel uitwisselingstrajecten met andere landen. He t is goed om niet vast te roesten en andere indrukken op te doen. Wat ik in Duitsland heb geleerd is het verbeteren van klanttevredenheid en het bouwen van teams. Maar het is ook mooi om terug te keren in een land waar ik ook al jaren voor Kone had gewerkt.’’

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik ken de bedrijfstak heel goed. Ik zit al twintig jaar in de branche en heb alle disciplines wel doorlopen: nieuwbouw, modernisering en onderhoud. Daarbij ben ik toegankelijk, sociaal en een teamplayer. Alle facetten om een bedrijf te kunnen leiden zijn aanwezig.”

Wat gaat u precies doen?

“We gaan werken aan het creëren van tea ms en we willen de klantgerichtheid naar een hoger niveau trekken. We willen ons meer ontwikkelen als dienstverlener op het gebied van ‘People Flow’. Dat houdt in dat we een complete oplossing willen bieden voor het begeleiden van mensenstromen in gebouwen vanaf de toegang tot aan hun eindbestemming in het gebouw. Dat gaat verder dan alleen het liftverkeer. Daarvoor zullen we veel meer met onze klanten moeten praten, onze medewerkers daarvan bewust maken en ons bedrijf zo moeten organiseren dat we op één lijn zitten.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Dat we onze klanten verder ontzorgen en de klant- en medewerkerstevredenheid vergroten. Gemotiveerde medewerkers die trots zijn op hun bedrijf zorgen voor tevreden klanten. Als we dat bereikt hebben, ben ik tevreden. Binnen nu en drie jaar moeten we de resultaten daarvan wel kunnen zien, geholpen door de markt die weer aantrekt.”

Kunt u zich voorstellen dat sommige mensen niet in een lift durven?

“Dat kan ik me wel voorstellen. Ik denk dat dat komt doordat er nog te veel oude liften zijn die nog niet voldoen aan het huidige niveau van comfort en veiligheid. We zien het als onze taak om lifteigenaren ervan te overtuigen dat ze bij deze liften voorzieningen moeten treffen om het gevoel van onveiligheid bij mensen weg te nemen en de rit voor gebruikers plezierig te maken. De lift is en blijft een van de veiligste transportmiddelen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels