nieuws

Carrière: ‘Bij NRP komen alle lijntjes uit mijn loopbaan samen’

bouwbreed Premium

Carrière: ‘Bij NRP komen alle lijntjes uit mijn loopbaan samen’

Het Nationaal Renovatie Platform (NRP) heeft Anne Luijten (47) aangetrokken als algemeen manager. Luijten is architectuurhistoricus en werkt al vijftien jaar als zelfstandige in de ruimtelijke ordening en vastgoedsector. Ze was vooral actief als communicatieadviseur, hoofdredacteur, projectleider en coördinator.

Vanwaar deze overstap?

“Ik was vijf jaar hoofdredacteur bij het platform Gebiedsontwikkeling.nu van de TU Delft en verder nog hoofd- en vakredacteur bij verschillende bladen. Ook heb ik interne opleidingen opgezet en internationale masterclasses georganiseerd. Communicatie, visievorming en kennisontwikkeling vormen de rode draad in mijn loopbaan. Ik was eraan toe om een stap te zetten en bij NRP komen al die lijntjes samen. Als algemeen manager ben ik de spin in het web.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Als architectuurhistoricus heb ik een natuurlijke affiniteit met stedelijke ontwikkeling door de eeuwen heen. Verder geloof ik erg in de urgente missie van NRP van transformatie van vastgoed. Communicatie is bij NRP als netwerkorganisatie cruciaal en op dat gebied heb ik een stevige achtergrond. Verder breng ik een flink netwerk mee.”

Wat gaat u precies doen?

“We hebben een activiteitenprogramma voor de 94 partners dat gericht is op kennisontwikkeling en -overdracht en op onderlinge uitwisseling. Ik ben verantwoordelijk voor de realisatie van dat programma. We hebben onder meer de opleiding NRP Academie en de jaarlijkse prijsvraag Gulden Feniks voor renovatie en transformatie. Verder ben ik sparringpartner voor het bestuur. We hebben de opbouwfase achter de rug. Nu is er een periode aangebroken van doorgroei. Ik ga samen met het bestuur en de partners werken aan een toekomstvisie.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Uitbouw en verdere professionalisering van het platform. Dat nog meer partners zich aansluiten en in hun bedrijfsvoering kunnen profiteren van het netwerk van NRP en de uitwisseling van ervaring en kennis. Daarvoor is een grotere naamsbekendheid cruciaal.”

Veel organisaties en bedrijven profileren zich als duurzaam, NRP ook. Hoe voorkom je dat duurzaam een uitgeholde term wordt?

“Met duurzaam doelt NRP vooral op flexibiliteit van het gebruik van het gebouw, ook als functies veranderen. Continuïteit in het gebruik geeft het gebouw zijn waarde en is daarmee duurzaam. Duurzaamheid zit bij NRP in de missie ingebakken, maar je moet het natuurlijk wel waarmaken. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Reageer op dit artikel