nieuws

Bouwfoto van de Dag: Van rijkswerf tot stadshart

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Van rijkswerf tot stadshart

De bouw van de stadsschouwburg in Den Helder vordert. Bouwbedrijf M.J. de Nijs uit Warmenhuizen transformeert sinds november 2013 gebouwen van de voormalige rijkswerf Willemsoord tot theater.

De grote zaal komt in de voormalige ketelmakerij uit 1920, waarin ook de foyer wordt ondergebracht. Ook de zogeheten Kathedraal uit 1916, voormalig machinaal of bankwerkerij, vervult een functie in het toekomstige theater dat plaats moet bieden aan achthonderd bezoekers.

De terreinen en gebouwen op Willemsoord zijn opgeleverd tussen 1822 en 1827. De schouwburg maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied tot een volwaardig onderdeel van het stadshart van Den Helder. Willemsoord kreeg in 2013 het predicaat beschermd stadsgezicht.

Reageer op dit artikel