nieuws

Bouwfoto van de Dag: Slachterijcomplex

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Slachterijcomplex

In IJsselstein is Bunnik Bouw begonnen met de 12 meter hoge bekisting voor de waterzuivering en de vergister voor varkensslachterij Westfort naar een ontwerp van ingenieursbureau Promad.

In de vergister wordt uit slachtafval biogas gemaakt voor de slachterij en het aangrenzende eigen verwerkingsbedrijf. Een luchtbrug verbindt daarvoor beide panden. De waterzuivering is van het type nereda waarbij anaërobe bacteriën in slibkorrels de vervuiling afbreken. Met wat fantasie zou Westfort nog zelf zijn verpakkingsmateriaal kunnen maken. De slibkorrels bevatten na gebruik tot 15 procent alginaat, een polymeer waarvan bioplastic wordt gemaakt. De slachterij moet in september in bedrijf zijn met een capaciteit van 650 varkens per uur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels