nieuws

Appartementencomplex in voormalig schoolgebouw

bouwbreed Premium

Appartementencomplex in voormalig schoolgebouw

Een onderwijsgebouw van de Hogeschool Utrecht wordt getransformeerd tot appartementencomplex.

Daarvoor zijn plannen gemaakt door projectontwikkelaar MidNed. Deze wil in het gebouw tweehonderd appartementen realiseren met een woonoppervlakte tussen vijftig en honderd vierkante meter. Het gaat om twee- en driekamerwoningen die na 2016 beschikbaar komen. De huizen zijn bestemd voor onder meer pas afgestudeerde jongeren en starters op de woningmarkt. Het gaat gedeeltelijk om woningen in de middeldure huursector. Er zijn parkeermogelijkheden op een eigen terrein en in een verdiepte parkeerkelder. De huizen worden aangesloten op stadsverwarming en krijgen energielabel A.

Burgemeester en wethouders van Utrecht juichen het plan toe omdat het aansluit bij de duurzame ambities van het college en bij de wens leegstand van kantoren tegen te gaan en extra woonruimte te verwezenlijken.

Van belang vindt het college ook dat de architectonische waarde van het gebouw behouden blijft.

Reageer op dit artikel