nieuws

Vlaamse bouwmeester aan de kant gezet

bouwbreed Premium

Vlaamse bouwmeester aan de kant gezet

De Vlaamse deelregering heeft de Vlaamse Bouwmeester Peter Swinnen met onmiddellijke ingang ontslagen. Als officiële reden wordt een onderzoeksrapport genoemd waaruit naar voren zou komen dat hij zich als Bouwmeester heeft schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling.

Swinnen is ook architect en journalist. Medio dit jaar zou het bouwmeesterschap sowieso aflopen. Swinnen had volgens het besluit van de Vlaamse overheid hiertoe binnenkort dus toch al het licht uit kunnen doen.

De Bouwmeester stond erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Hij riep hiermee veel tegenstand op in bestuurlijke kring. Zo noemde hij de Vlaamse cultuursubsidies het dieptepunt van het cultuurbeleid. Ook had hij scherpe kritiek op de stedelijke ontwikkeling in Antwerpen.

Reageer op dit artikel