nieuws

Subsidieregeling energie-innovatie vanaf 1 april open

bouwbreed

Subsidieregeling energie-innovatie vanaf 1 april open

De eerste tranche subsidies voor energie-innovatieprojecten gaat op 1 april open. Dat maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bekend.

De regelingen waarvoor in de eerste tranche 103 miljoen beschikbaar is, zijn bedoeld voor projecten van publiek-private samenwerkingsverbanden. Nieuw erin is de hernieuwbare energieregeling voor projecten die bijdragen aan het kosteneffectiever realiseren van de duurzame energiedoelstelling van 16 procent in 2023. In het huidige tempo wordt de 14 procent in 2020 al niet gehaald, laat staan de 16 procent in 2023.

Ook nieuw is de regeling Innovatie Duurzame Energie en Energiebesparing Gebouwde Omgeving. Verder valt de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI) eronder. Voor die laatste stelt minister Kamp 34 miljoen beschikbaar.

De in te dienen projecten moeten passen binnen de thema’s van de Topsector Energie, zoals bio-energie, energiebesparing in de industrie en de gebouwde omgeving, smart grids, wind op zee en zonne-energie. DEI en Hernieuwbare Energie zijn hiervan uitgezonderd. Die mogen ook in andere energie-thema’s ingezet worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels