nieuws

Sto-Isoned maakt gevelafwerking individueel

bouwbreed Premium

Sto-Isoned maakt gevelafwerking individueel

Een heruitvinding van een bestaand product, noemt Sto Isoned de prefab stucvormen die het bedrijf uit Tiel verkoopt onder de naam Sto-Ecoshapes.

Architecten kunnen met Sto-Ecoshapes zelf bepalen hoe een gevelafwerking eruit komt te zien. De leverancier biedt een basis van vijf patronen en twintig kleuren aan. Op verzoek leert het bedrijf ontwerpers hoe ze daar een eigen draai aan kunnen geven. De architect kiest een basiskleur, vorm en formaat. De fabrikant brengt op aanwijzing van de ontwerper eventuele kleurnuances aan en geeft het oppervlak de gewenste structuur en strooit het al dan niet in. Nagenoeg alle driehonderd tinten uit de ‘Architectural Colours’-kleurwaaier van Sto zijn te gebruiken. De gevelafwerking wordt daardoor elke keer weer anders. Met nadruk meldt Sto Isoned dat van de Ecoshapes geen standaard catalogus wordt aangelegd.

Het product is een variant op de minerale steenstrips die het bedrijf maakt. Het materiaal wordt gegoten in mallen. Het resultaat wordt op de gevel gelijmd. Volgens Sto Isoned is het resultaat geen plaatmateriaal, geen tegel en geen steen.

Het milieu is volgens Sto ook gebaat met de Ecoshapes. De productie van een systeem met buitengevelisolatie met Ecoshapes brengt volgens de fabrikant ruim vijfmaal minder CO2 in de lucht dan een conventionele gevelopbouw en kost drie keer minder energie.

Bekijk het filmpje over Sto-Ecoshapes

Sto Isoned bv.

Reageer op dit artikel