nieuws

Ruim 100 miljoen verlies voor BAM

bouwbreed

Ruim 100 miljoen verlies voor BAM

BAM heeft het bouwjaar 2014 afgesloten met een nettoverlies van ruim 100 miljoen euro. De bouwreus heeft vorig jaar opnieuw afgeschreven op zijn Nederlandse vastgoedactiviteiten. Dat geldt ook voor de aanleg van twee tolwegen in Ierland.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de grootste bouwer van Nederland. BAM leed een nettoverlies van 108,2 miljoen euro, tegen een winst van 46,2 miljoen euro in 2013.

De afwaarderingen op vastgoed waren volgens bestuursvoorzitter Rob van Wingerden nodig vanwege aanhoudende krimp is een aantal regio’s en “de verschuiving naar meer betaalbare woningen”. De verwachtingen voor de Ierse tolwegprojecten werden naar beneden bijgesteld omdat het volume van het wegverkeer lager is dan in eerste instantie gedacht.

De bedrijfsinkomsten namen toe met 4 procent tot ruim 7,3 miljard euro. De bouwer uit Bunnik verwacht dat het resultaat voor belastingen dit jaar hoger uit zal komen dan de 62,2 miljoen euro over 2014. De orderportefeuille heeft een waarde van 10,3 miljard euro en is daarmee “min of meer” stabiel ten opzichte van eind 2013.

De toename van 300 miljoen euro is volgens de bouwer vooral toe te schrijven aan het effect van het sterkere Britse pond op de Britse werkvoorraad.

Reageer op dit artikel