nieuws

Rabo Vastgoedgroep op verlies door FGH Bank

bouwbreed

De Rabobank heeft in 2014 ruim 500 miljoen euro afgeschreven op Nederlands commercieel vastgoed. Dat is bijna vijf keer zoveel als in 2013, blijkt uit cijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

Op alle vastgoedactiviteiten drong Rabobank het verlies echter met 68 procent terug, van 814 miljoen euro tot 263 miljoen euro. De voorzieningen op commercieel vastgoed kwamen net als in 2013 uit op zo’n 800 miljoen euro. De slechte leenkosten zijn afkomstig van FGH Bank, de vastgoedfinancier die komende maanden wordt geïntegreerd in de Rabobank. De kosten van de kredietverliezen op de FGH-portfolio kwamen uit op 656 miljoen euro, tegen 513 miljoen euro in 2013. De Rabobank wijt dit hoge verlies aan het laat-cyclische karakter van de vastgoedfinancieringsmarkt.

Reageer op dit artikel