nieuws

Nieuw leven voor ‘instortplatform’

bouwbreed

Nieuw leven voor ‘instortplatform’

Het Platform Constructieve Veiligheid gaat een andere koers varen. Dat zegt voorzitter Dik-Gert Mans. “We blazen het platform nieuw leven in. Als dat klaar is, stap ik eruit.” De schakel tussen ontwerp en uitvoering krijgt een belangrijke rol in de nieuwe opzet.

Het platform werd in 2008 opgericht om de constructieve veiligheid fundamenteel te verbeteren. Het registreren van incidenten en het verspreiden van kennis waren de voornaamste bezigheden. Rapporten, conclusies en aanbevelingen hebben echter nooit geleid tot nieuwe regelgeving. “Maar onze rapporten hebben hun impact gehad. Bouwbedrijven zijn zich nu veel meer bewust van de risico’s. In getallen over incidenten is moeilijk aan te geven of ons werk iets heeft opgeleverd.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels