nieuws

Eerste Cobouw Journaal op MKB Radio

bouwbreed

Eerste Cobouw Journaal op MKB Radio

Het Cobouw Journaal is een nieuw radioprogramma op MKB Radio waarvan je nu de eerste aflevering kunt beluisteren. In samenwerking met de redactie van Cobouw belicht presentator Bram Donkers relevante ontwikkelingen in de Nederlandse bouwsector. In het Cobouw Journaal komen ondernemers aan het woord, met tal van frisse ideeën.

De eerste editie van Cobouw Journaal opent met ondernemer Bart van der Kruk. Hij is niet alleen oprichter van de Verbouwwinkel, maar heeft ook een veelomvattender concept ontwikkeld om onderhoud aan gebouwen vooraf te regelen.

Het Cobouw Journaal wordt als nieuw radioprogramma op MKB Radio gemaakt in samenwerking met de redactie van Cobouw. De eerste aflevering van het Cobouw Journaal werd uitgezonden op vrijdag 13 februari en wordt de hele week herhaald via het zenderpark van MKB Radio: op de livestream van MKBradio.nl en via de gratis smartphone-app. Vier keer per dag, aansluitend op het MKB RadioCafé.

Er wordt in dit Cobouw Journaal ook geschakeld met Groningen. Redacteur Martjan Kuit constateert dat er een verband is tussen aardgasschade en de economische meewind die de bouwsector daar ondervindt. De Cobouw Barometer laat optimistische geluiden horen…

De Bouwberichten kunnen tegen de achtergrond van dit optimisme een cruciale bron van informatie zijn als het gaat om het creëren van new business en het op de markt komen van nieuwe bouwprojecten. Maar hoe werkt de moderne marketeer met deze schat aan informatie? En wat zijn de verschillen tussen de Bouwberichten in de krant en de online tool van Bouwberichten.nl? Frans Brakenhoff vertelt in dit Cobouw Journaal hoe hij de digitale Bouwberichten hanteert bij het traceren van nieuwe opdrachten.

In het Cobouw Journaal ook prikkelende opinies en heldere gedachten: de vaste columnisten van Cobouw zijn in een radioversie te beluisteren. Deze keer in de studio: Ancella Klunne, advocaat bij Staal Advocaten. Zij belicht het belang van algemene voorwaarden en heeft een paar belangrijke tips.

Martin Sulimma schuift ook aan in het Cobouw Journaal, met een intrigerend verhaal over duurzaamheid en de circulaire economie. Onder de merknaam Decowood recycled hij houten pallets tot bodems voor speeltuinen. Helemaal van deze tijd, want “Cradle-to-Cradle”.

Bram Donkers praat ook met onderzoeksjournaliste Ingrid Koenen. Zij is bezig met een nieuw boek, waarin ze de budgettaire problemen bij grote aannemers (met alle gevolgen van dien) onderzoekt. Het bouwproject op de Maasvlakte gaat bijvoorbeeld 250 miljoen verlies opleveren. De vraag is nu wie daar voor op gaat draaien: de bouwers, de belastingbetaler, of misschien toch de toeleverancier?

Beluister hier de eerste uitzending van het Cobouw Journaal!

Reageer op dit artikel