nieuws

Bouwfoto van de Dag: Zelfvoorzienend ijscomplex

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Zelfvoorzienend ijscomplex

Het staalwerk voor de nieuwe ijshockeyhal van de Elfstedenschaatsbaan in Leeuwarden is klaar. De bouwcombinatie Jorritsma Bouw uit Bolsward en Bouwgroep Dijkstra Draisma in Bolsward/Dokkum realiseren de accommodatie met 400-meterbaan voor een totaalbudget van 21,5 miljoen euro.

Niet alleen ontwerp en bouw, maar ook het onderhoud gedurende 25 jaar zijn in dat bedrag inbegrepen. De bouwkundige kosten liggen rond de 14 miljoen euro. De samenwerkende architecten in Gear Coöperatie in Leeuwarden tekenden een geheel zelfvoorzienend complex als het om water, verwarming en koeling gaat. Het nieuwe gebouw is 3,5 keer zo groot als de bestaande hal, maar de energiekosten van beide zijn gelijk.

Reageer op dit artikel