nieuws

Bouwbeursimpressie: Je bent jong en je wilt wat

bouwbreed

Bouwbeursimpressie: Je bent jong en je wilt wat

“Meneer, meneer, mag ik die schroevendraaier ook meenemen?” De man achter de Makita-stand schudt zijn hoofd. “Jammer, dan kijken we nog even verder.” Je bent jong en je wilt wat. Spullen, om precies te zijn.

Op de eerste dag van de Week van de Bouw zijn het de scholieren en studenten die de stands aflopen. “Leuk, die zuinige wasmachine. Heeft u ook pennen?”

Vooral in de eerste uren liggen ze er nog, de gadgets. Wie de pas erin houdt, kan flink scoren. Tassen en emmers vol. Bouwhelmen, folders, timmermanspotloden, snoepjes, usb-sticks, schroeven, bouten, een stukje kozijn, stroopwafels, een beetje steenwol, kleine superlichte betontegels, wat cd-roms en groen gekleurde eieren. Allemaal gratis. “Cool! Mag ik er twee?” Wat je met al die spullen doet als je thuis komt? “Op bed leggen en naar kijken.” En dan? “Weggooien.” Ja? “De meeste dingen wel. Behalve de helm misschien, die mag blijven.”

En de standhouder? Die geeft zijn prullaria gewillig af. “Goed dat ze er zijn hoor, die scholieren. Het is toch de toekomst van je branche”, zegt een directeur die de stand van zijn bedrijf komt inspecteren. “We moeten die eerste dag even door zien te komen. Later deze week gaan we echt scoren.”

Op de eerste dag van de Week van de Bouw zijn het vooral scholieren en studenten die de stands aflopen. Op zoek naar spullen.

Reageer op dit artikel