nieuws

Air 70 van Brink verwarmt verse ventilatielucht voor

bouwbreed Premium

Air 70 van Brink verwarmt verse ventilatielucht voor

Brink Climate Systems denkt met zijn Air 70 een stil en zuinig ventilatietoestel met warmteterugwinning te hebben dat zonder luchtkanalen toe kan.

Het decentrale toestel wordt in een buitenmuur ingebouwd waar alleen de kap uitsteekt. Verse buitenlucht wordt voor binnenkomst opgewarmd door afgewerkte binnenlucht die naar buiten word afgevoerd. Brink gebruikt daarvoor warmtewisselaars van plaatsgenoot Holmak. De fabrikant ontving er het Eurovent-certificaat voor. Het getal 70 in de naam staat voor de capaciteit van 70 kubieke meter per uur. De gebruiker kan de warmtewisselaar in de woorden van de fabrikant omzeilen. Dat komt van pas op zomeravonden wanneer het buiten koeler is dan binnen. Het systeem brengt dan koelte binnen zonder dat er een raam open hoeft. De bypass gaat automatisch aan en uit.

Brink adviseert het toestel voor appartementen of woningen waar geen mogelijkheden zijn voor een uitgebreid kanalensysteem.

Reageer op dit artikel