nieuws

Woonlasten grote gemeenten stijgen minder dan inflatie

bouwbreed

Woonlasten grote gemeenten stijgen minder dan inflatie

De grote gemeenten verhogen hun woonlasten dit jaar met gemiddeld 0,8 procent. Gecorrigeerd voor inflatie (1,0 procent) is sprake van een lichte daling.

Dit is al het zesde jaar op rij dat de woonlastenstijging in de grote gemeenten lager is dan de inflatie. De stijging is dit jaar wel groter dan vorig jaar. Dit blijkt uit het rapport Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2014 van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). Het bureau van de Rijksuniversiteit Groningen onderzocht voor dit jaarlijkse overzicht de tarieven in 35 grote gemeenten, waar 38 procent van de Nederlandse bevolking woont.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels