nieuws

Vos Logistics neemt deel van het vervoer van Mebin over

bouwbreed Premium

Vos Logistics neemt deel van het vervoer van Mebin over

Mortelleverancier Mebin gaat samenwerken met logistiek dienstverlener Vos Logistics. Mebin kan hierdoor naar eigen zeggen “efficiënter en slagvaardiger” inspelen op wensen van klanten.

Vos Logistics heeft in vier nieuwe truckmixers geïnvesteerd die voor het transport bij Mebin worden ingezet. Daarnaast worden er aan de vloot twee standaardtrekkers van Vos Logistics toegevoegd die trailer-mixers van Mebin trekken. Volgens Ronel Dielissen-Kleinjans, algemeen directeur van Mebin, vraagt de sterk veranderde vraag in de bouw om “creatieve en flexibele oplossingen” als deze. “De besteltijden worden steeds korter, terwijl de verschillen tussen rustige en drukke productie- en transportdagen juist groter worden.”Hierdoor daalt de gemiddelde bezettingsgraad van het wagenpark en nemen de kosten toe. “Daarom wilden we meer flexibiliteit in onze vervoerscapaciteit.” De keuze viel op Vos omdat het bedrijf al in een joint venture samenwerkt met ENCI, het zusterbedrijf van Mebin.

De samenwerking tussen de mortelleverancier en de vervoerder is een “eerste stap in een langdurig partnership”, melden de bedrijven. Doel is om samen nieuwe transportconcepten te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel