nieuws

VEB eist openheid van zaken van bestuurders Imtech

bouwbreed

VEB eist openheid van zaken van bestuurders Imtech

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil in gesprek met technisch dienstverlener Imtech. De belangenclub is niet te spreken over het feit dat beleggers uit de media moesten vernemen over mogelijke kartelproblemen en de vordering van een Poolse stadionbouwer.

De VEB sloot in oktober 2014 een overeenkomst met Imtech en accountantskantoor KPMG om naar mogelijkheden te zoeken om beleggers te compenseren voor de fraude in Polen en Duitsland. “Helaas blijkt dit akkoord voor beleggers allerminst een nieuwe start te hebben gemarkeerd. Zij worden nog steeds geconfronteerd met onregelmatigheden uit het verleden”, aldus de VEB in een brief aan Imtech.

Deze week werd bekend dat een Poolse stadionbouwer 131 miljoen euro van het bedrijf wil zien voor een vermeende wanprestatie in aanloop naar het EK-voetbal in 2012. Eind vorig jaar kwam naar buiten dat de technisch dienstverlener een rol zou hebben gespeeld in een mogelijke aanbestedingsfraude bij twee energiecentrales in Duitsland en Nederland.

“Imtech had, gelet op de incidenten uit het recente verleden, beleggers meer openheid van zaken moeten geven, gezien de mogelijke impact (boetes, zwarte lijst, reputatie) voor de onderneming”, vindt de VEB.

Reageer op dit artikel