nieuws

Van Oord vernieuwt sleephoppervloot

bouwbreed

Van Oord vernieuwt sleephoppervloot

Van Oord heeft twee sleephopperzuigers besteld bij Construcciones Navales del Norte S.L., kortweg LaNaval, in het Spaanse Bilbao. De aanschaf is onderdeel van het investeringsprogramma ter vervanging van oudere sleephopperzuigers.

Enkele maten van de nieuwe schepen: 158 meter lang, 36 meter breed en een beuninhoud van 17.000 kuub. Operationeel directeur Paul Verheul roemt het relatief forse laadvermogen in combinatie met de geringe diepgang. Daardoor zijn ze volgens hem “zeer concurrerend in verschillende marktsegmenten, zoals op projecten voor kustbescherming”.

De schepen krijgen bovendien een zogenoemd Green Passport en een Clean Schip Notation.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels