nieuws

Urks bedrijf lost bouwknopen op met producten

bouwbreed

Urks bedrijf lost bouwknopen op met producten

KC Bouwbureau & Ingenieurs uit Urk brengt een reeks ‘bouwknoopoplossingen’ op de markt onder de naam Isoniq.

De naam voor deze serie bouwproducten is een samentrekking van ‘isolatie’, ‘uniek’, ‘innovatie’ en ‘iq’. Eén van die producten is de Mura, afkorting van ‘muurrand’. Het is een oplossing voor de overgang van een plat dak naar de gevel. Het bureau heeft er patent op aangevraagd. Het element is gemaakt uit eps en versterkt met houten strippen. Het wordt op de dakrand geplaatst. De gevelisolatie sluit er aan de onderkant op aan. De dakisolatie wordt tegen de achterkant gezet. Een anker fixeert het element aan de dakvloer. Aan de bovenkant zit een verdikking die de luchtspouw aan de bovenkant afdicht. In de uitleg van KC kan de Mura al vroeg tijdens de bouw worden geplaatst en wordt het casco snel waterdicht. Met haakankers worden de laatste lagen metselwerk afgekneld om te voorkomen dat de bovenste lagen los komen te zitten.

Halverwege dit jaar hoopt KC zijn reeks Isoniq te kunnen uitbreiden met een tweede product. Dat wordt een afgeleide van de Mura. Deze ‘bouwknoopoplossing´ komt te zitten tussen een plat dak en opgaand metselwerk zoals dat bijvoorbeeld bij 2-onder-1-kappers het geval is. Ook op dit product heeft het bureau patent aangevraagd. Vooralsnog verkoopt het Urkse bedrijf zijn producten in eigen beheer, al wordt al wel onderhandeld met derden.

Reageer op dit artikel