nieuws

Tracé vindt in Verhoeve specialist in installaties

bouwbreed Premium

Tracé vindt in Verhoeve specialist in installaties

Technisch dienstverlener Tracé heeft zich versterkt met Verhoeve Engineering. Dankzij de aankoop stijgt de slagkracht tot 425 specialisten.

Begonnen in 1998 op een zolderkamer in Utrecht is Tracé uitgegroeid tot breed georiënteerde dienstverlener in de civiele techniek, bouw en geo-informatie. Voor de overname van Verhoeve Engineering telde de loonlijst 370 namen en had het bedrijf kantoren op zeven plaatsen in het land. Tot de klantengroep behoren grote bouwers als VolkerWessels, Strukton en Dura Vermeer maar ook gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat.

“We hebben 227 vacatures. Was het maar waar dat we al die mensen zouden kunnen vinden”, zegt directeur Mathieu Mooren. “Tracé is afgelopen jaren een magneet geweest voor technici. Onze insteek is vaste dienstverbanden. We besteden aantoonbaar meer aandacht aan de loopbaanontwikkeling van onze professionals. Enkele honderdtallen maken jaarlijks gebruik van onze eigen Academy, die tegenwoordig ook openstaat voor mensen van onze opdrachtgevers.”

Al sterk aan de bouwzijde, ging Mooren vanaf januari 2014 actief op zoek naar uitbreiding aan de installatiekant. “In de afbouwfase van bijvoorbeeld een tunnel, weg of gebouw moesten we vaak nee verkopen aan onze opdrachtgevers. Dat hoeft nu niet meer. Verhoeve Engineering past strategisch goed bij ons. Het bedrijf heeft een uitstekende naam in de installatiewereld. De cultuur sluit aan.”

Mooren ziet voorlopig nog weinig groei in de detacheringsmarkt. Toch zal Tracé zich verder ontplooien. “Maar dat is dan een kwestie van landjepik. De markt is versnipperd. Je hebt gelukzoekers en local hero’s. Steeds meer opdrachtgevers neigen naar samenwerking met grotere multidisciplinaire partners, die alles in huis hebben. Tracé werkt veel samen met dergelijke kleine bureau’s. Het is voor opdrachtgevers efficiënter hun vraagstukken bij één partner neer te leggen.”

Reageer op dit artikel