nieuws

Talentenprogram mbo van start

bouwbreed Premium

Talentenprogram mbo van start

De eerste mbo-scholen starten met het speciale talentenprogramma. Geselecteerde studenten kunnen volgens een moderne meester-gezel­formule opgeleid worden tot meester.

“Hiermee maken we goed vakmanschap beter zichtbaar, dagen we jongeren uit zich verder te ontwikkelen en laten we hen zien dat ze met een mbo-diploma op zak kunnen uitgroeien tot echte meesters in hun vakgebied”, zegt onderwijsminister Jet Bussemaker.

Vorig jaar introduceerde de bewindsvrouwe de moderne variant op het aloude gilden-leersysteem. Zij deed dit na een ‘mbo-tour’ langs verschillende mbo-scholen in Nederland. Aanleiding waren de klachten van het bedrijfsleven over het niveau van het mbo.

Het talentenprogramma is deel van een breder excellentieprogramma voor talentvolle mbo-studenten. Bussemaker heeft voor het talentenprogramma een bedrag van 25 miljoen euro beschikbaar.

Reageer op dit artikel