nieuws

Samsung wil meer samenwerken op domoticagebied

bouwbreed

Technologiebedrijven moeten beter samenwerken om apparaten in en om het huis met elkaar te laten communiceren. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern zet vol in op het Internet of Things en vindt dat collegabedrijven dat ook moeten doen.

Het idee van Internet of Things (Iot) is dat ‘domme’ apparaten zoals koelkasten, thermostaten en wasmachines met het internet verbonden worden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op afstand bediend worden en met elkaar communiceren. Er zijn meer bedrijven die investeren in Iot, maar niet iedereen gebruikt hetzelfde netwerkprotocol. Samsung is samen met thermostatenmaker Nest (van Google) één van de oprichters van Thread, een alliantie van technologiebedrijven die een gezamenlijk protocol ontwikkelen. Dat is hard nodig, stelde bestuursvoorzitter Boo-Keun Yoon van Samsung Electronics bij de opening van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Hij belooft dat in 2017 90 procent van alle producten van Samsung via het Iot met elkaar te verbinden zijn.

Reageer op dit artikel