nieuws

Regio’s en EIB versnellen 315 miljard programma

bouwbreed

Het Comité van de Regio’s (CoR) en de Europese Investeringsbank slaan de handen ineen om het plan van EU-Commissievoorzitter Juncker voor een investeringsimpuls van 315 miljard te versnellen. Doel is vooral procedures te vereenvoudigen en het maken van plannen te versnellen.

“We weten allemaal dat regio’s en steden een cruciale rol spelen in het investeringsoffensief. Wij willen optreden als proactieve partners en werken nauw samen om ervoor te zorgen dat regio’s het meest effectief gebruik maken van publieke middelen”, aldus beide Europese instellingen.

Beide beseffen dat er nog wel wat voetangels en klemmen liggen, met name op het gebied van samenloop met de reguliere Europese fondsen en programma’s. De Commissie heeft al één klem aangepakt en dat is dat zij wil dat ook investeringen via de reguliere fondsen niet meetellen voor financieringstekorten en staatsschulden. De vrees bestond dat van de reguliere programma’s geen gebruik meer wordt gemaakt als het wel meetelt.

Reageer op dit artikel