nieuws

Reco breidt dankzij overname uit in Verenigd Koninkrijk

bouwbreed Premium

Materieelverhuurder Reco uit Koudekerk aan den Rijn en partnerbedrijf Buko hebben begin dit jaar de hijsdivisie van het Engelse HTC Plant overgenomen.

De overname maakt Reco, dat al een vestiging had in de regio London, naar eigen zeggen tot “een van de grote spelers op de markt van verticaal transport” in het Verenigd Koninkrijk. De verhuur neemt ruim tweehonderd personen- en goederenliften en veertig personeelsleden over. Het materieel is van merken als Alimak Hek, Maber en PEGA. De vestigingen van HTC Plant in St. Neots, Sheffield en Glasgow komen in Nederlandse handen. HTC Plant is onderdeel van P.C. Harrington Group, voornamelijk bekend als bouwer van beton- en staalconstructies. Reco verhuurt materieel vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook heeft het bedrijf partnerships in Noord- en West-Europa en het Midden-Oosten. “We zullen de activiteiten van HTC Hoist voortzetten en waar mogelijk optimaliseren”, meldt de materieelverhuurder. Zo is Reco van plan het “Nederlandse programma aan verticaal transport” ook overzee aan te bieden.

Verder zal het bedrijf zich in het Verenigd Koninkrijk bezighouden met het verhuren van steigers.

Reageer op dit artikel