nieuws

OM eist geldboetes om koolmonoxidedrama

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie heeft een geldboete van 75.000 euro tegen Rendo Duurzaam en Loodsluis geëist. Dat meldt De Stentor.

Het OM houdt de bedrijven verantwoordelijk voor de dood van een man en vrouw. Zij overleden in 2010 in Meppel aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Door een combinatie van een verkeerd afgestelde cv-ketel en gebrekkige installatie van het rookgasafvoersysteem kwamen volgens het OM giftige gassen de woning binnen.

Loodsluis installeerde dit systeem. Rendo had een controlerende taak. Justitie verwijt hen onzorgvuldig handelen en overtreding van de Woningwet. De bedrijven vinden dat meer factoren meespelen, zoals de niet ventilerende schacht om het gasafvoerkanaal die aannemer Plegt-Vos aanbracht. Ook worden vraagtekens gezet bij de kwaliteit van de geleverde materialen. De rechtbank doet over zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel