nieuws

NII komt met fonds 
voor mkb-financiering

bouwbreed

NII komt met fonds 
voor mkb-financiering

De Nederlandse Investeringsinstelling (NII) komt binnenkort met een voorstel voor een fonds voor achtergestelde leningen voor het midden- en kleinbedrijf. Dat schrijft minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Voordeel van achtergestelde leningen is dat die het eigen vermogen van een bedrijf versterken. Daardoor wordt het eenvoudiger om bij een bank aan te kloppen voor vreemd vermogen. Dat is momenteel vaak een probleem. De crisis heeft bij veel bedrijven het eigen vermogen uitgehold waardoor de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen te scheef wordt voor banken.

Kamp overlegt momenteel met de NII over inzet van een overheidsgarantie voor het fonds. Dat komt dan uit de 500 miljoen garantiebudget die Kamp beschikbaar heeft in het aanvullende actieplan mkb-financiering.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels