nieuws

Kooplustigste provincie is Noord-Holland

bouwbreed

Kooplustigste provincie is Noord-Holland

Noord-Holland is de provincie waar vorig jaar de meeste woningen zijn verkocht. In december namen de transacties met 78,5 procent toe.

De meeste dynamiek op de woningmarkt valt meestal te zien in Zuid-Holland. Afgelopen jaar echter gaf Noord-Holland de toon aan. Dankzij een eindsprint in december stegen de verkopen in 2014 naar 4908. In Zuid-Holland stokte de teller bij 4862, nog altijd royaal de tweede woningmarkt van het land. Noord-Brabant completeert de top drie met een aantal van 3787 verkochte woningen.

Het Kadaster registreert in 2014 een toename van de verkochte woningen van 39,4 procent. Tegenover de 110.094 van 2012 staan 153.511 geslaagde transacties vorig jaar. In het vierde kwartaal nam de verkoop met 42,7 procent toe tot ruim 51.000. De grootste stijging vorig jaar (80,6 procent) valt de vrijstaande woningen ten deel. Jarenlang was dit duurdere type relatief moeilijk te verkopen maar het geld is weer gaan rollen. In december vonden 356 executieveilingen plaats. Het aantal betekent ruim een verdubbeling ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Meer cijfers over het aantal verkochte woningen op de site van Het Kadaster 

Reageer op dit artikel