nieuws

Koen van Velsen in College van Rijksadviseurs

bouwbreed

Koen van Velsen in College van Rijksadviseurs

Architect Koen van Velsen treedt toe tot het College van Rijksadviseurs bij het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met twee collega’s vervangt hij tevens voormalig rijksbouwmeester Frits van Dongen.

Van Velsen wordt rijksadviseur architectuur in het College van Rijksadviseurs. Samen met de rijksadviseur infrastructuur en stad Rients Dijkstra en met de collega landschap en water Eric Luiten vervult de architect ook de taken van de rijksbouwmeester totdat een nieuwe is benoemd.

Van Velsen zal in elk geval tot half oktober voor het Rijksvastgoedbedrijf actief zijn. Projecten waaraan hij een bijdrage levert zijn onder meer het renovatieplan voor het Binnenhof, de transformatie van de Knoopkazerne in Utrecht en de nieuwbouw van de rechtbank Amsterdam.

Van Velsen, die sinds 1977 zijn eigen bureau heeft, was tot 1 januari dit jaar al zes jaar spoorbouwmeester. Hij realiseerde onder meer de nieuw- en verbouw van de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, het Universiteitsmuseum Utrecht en het entreegebouw voor museum Paleis Het Loo in Apeldoorn. In 2002 ontving hij de BNA Kubus voor zijn gehele oeuvre.

Reageer op dit artikel