nieuws

Kansen voor West II richt zich op duurzame energie

bouwbreed

Het programma ‘Kansen voor West II’ waar 190 miljoen aan Europese co-financiering voor beschikbaar is, richt zich onder meer op een sprong qua aandeel van hernieuwbare energievoorziening in de grote steden. Dat aandeel was in 2012 3,8 procent, en moet stijgen naar 14 procent in 2023.

Het geld dat beschikbaar wordt gesteld aan Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland, is vooral bedoeld voor projecten die de onderzoeks- en innovatiecapaciteit van de vier betrokken provincies en de vier grote steden versterken. De focus ligt daarbij op het mkb. Het programma is er verder op gericht om het aandeel van koolstofarme hernieuwbare energiebronnen te vergroten.

In de strijd tegen werkloosheid in de steden is afgesproken dat de beschikbaarheid van bedrijfsvoorzieningen in specifieke stedelijke gebieden in de vier grote steden met 10 procent vergroot moet worden. Dat moet met name mkb-actviteiten aantrekken.

Lees meer over ‘Kansen voor West II’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels