nieuws

Kalkzandsteen heeft 
CE-proof certificaten

bouwbreed

Kalkzandsteen heeft 
CE-proof certificaten

IKOB-BKB heeft de eerste KOMO-certificaten voor kalkzandsteen die voldoen aan de eisen van CE-markering overhandigd aan de industrie. Meer dan een jaar is gewerkt aan de certificaten.

Het resultaat is een volledige scheiding tussen publieke en private eisen. Vier facetten zijn er in opgenomen. Private eisen (voor kalkzandsteen gaat het dan vooral over de mate van voorkomen van breuk, scheuren en beschadigingen) publieke eisen, Bouwbesluit en Besluit bodemkwaliteit.

Volgens de betrokken organisaties is aangetoond dat een zuivere splitsing tussen publiek en privaat mogelijk is. Hiermee zou volgens hen ook de erkenning van de publieke certificaten door de overheid gegarandeerd.

Tot eind vorig jaar was het onduidelijk hoeveel en welke KOMO-certificaten er na 1 januari nog geldig zouden zijn. Daar begint nu mondjesmaat duidelijkheid over te komen. Naast de drie certificaten van kalkzandsteen meldt IKOB-BKB dat haar certificaten over producten waar de CE-markering op van toepassing is, nu voldoen.

Reageer op dit artikel