nieuws

Imtech onderzoekt verkooppraktijken in golfregio

bouwbreed

Imtech onderzoekt verkooppraktijken in golfregio

Imtech is een onderzoek gestart naar mogelijke overtredingen bij verkoopactiviteiten door Imtech Marine in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft het concern dinsdag gemeld.

Onafhankelijke experts gaan onderzoek doen naar mogelijke overtredingen van exportbeperkingen en sancties. Volgens de technisch dienstverlener is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Het bedrijf heeft aan de autoriteiten doorgegeven dat het met een onderzoek bezig is. Imtech Marine is in de Verenigde Arabische Emiraten goed voor een omzet van ongeveer 15 miljoen euro.

Imtech geeft ook een update van een intern onderzoek in Duitsland. Het bedrijf concludeert dat in de periode tussen 2008 en 2010 geen sprake was van overtreding van mededingingswetten. Eind vorig jaar kwam naar buiten dat de technisch dienstverlener een rol zou hebben gespeeld in een mogelijke aanbestedingsfraude bij twee energiecentrales in Duitsland en Nederland. Medewerkers van het bedrijf zouden energieconcern RWE en haar Nederlandse dochter Essent voor miljoenen hebben gedupeerd door de prijs op te drijven.

De technisch dienstverlener meldt bovendien dat de claim van 131 miljoen euro die het onlangs van een Poolse bouwer van voetbalstadions ontving, onrealistisch is. Onder meer omdat de claim veel te laat komt. Het voetbalstadion in kwestie werd in 2012 afgerond.

Begin dit jaar ontving Imtech een brief van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De belangenvereniging vond het niet kunnen dat beleggers uit de media moesten vernemen dat het bedrijf een claim boven het hoofd hangt en eiste openheid van zaken van de onderneming.

Reageer op dit artikel